Startside Op Feedback Indhold

Butikkens Nyhedsbrev

 

 

 

 

Arbejdsgiver

Butiksservice

Nyheder og presse

    

Odense Kommune

AF - Fyn

 

 

 

 

PRESSEMEDDELELSE TIL ØJEBLIKKELIG UDGIVELSE

15. september 2002

Job- og Vejledningsbutikkens Nyhedsbrev...

Nyheder og status på butikkens dagligdag.

Succes med Taxa-hold

Job- og Vejledningsbutikken har haft stor succes med et Taxa-forløb. Det startede i maj måned 2002, hvor der blev udvalgt 13 personer. De har så gennemført et forløb på Jobskolen, hvor Dansk Trakfiksikkerhed har stået for den praktiske uddannelse. Forløbet har fra starten af været koordineret med formanden og fællestillidsmanden fra Odense Taxa.

Indtil nu har 10 erhvervet taxakørekort, og de er alle kommet i arbejde.

Job- og Vejledningsbutikken vil nu i samarbejde med Jobskolen iværksætte PR-arbejde om successen. Der er udarbejdet pressemeddelelse, som medsendes.

Successen har betydet, at der startes et nyt Taxa-hold, og der afholdes informationsmøde for interesserede deltagere d. 16. december 2002. Det nye hold vil blive sammensat med 5 - 6 personer fra AF og fra 5 - 6 personer fra Odense kommune.

 

Projekt "Jobsøgning for udfaldstruede"

AOF har i samarbejde med AF netop startet kursus for ledige i A-kasserne, der har mindre end 26 uger tilbage i dagpengesystemet. I det 3 ugers kursusforløb igangsættes intensiv jobsøgning ligesom der udarbejdes en ressourceprofil. Erland Printz, Job- og Vejledningsbutikken, er AF’s kontaktperson til projektet.

 

Projekt "Få et fag I"

Birger Markmann og Steen Kjær fra Job- og Vejledningsbutikken er som jobkonsulenter tilknyttet det projekt, som er i gang i øjeblikket på AMU-FYN. Projektet omfatter, hovedsageligt,  løbende ca. 25 kontanthjælpsmodtagere i alderen 18 - 30 år. Hovedparten har anden etnisk baggrund end dansk uden eller med ringe tilknytning til arbejdsmarkedet, og som har været på kontanthjælp i mere end 6 måneder.

Formålet er at give deltagerne et realistisk syn på egne muligheder i forhold til arbejdsmarkedet samt give muligheder for at afprøve deres færdigheder og kvalifikationer på en arbejdsplads. Det er herved formålet at give deltagerne mulighed for udslusning til job eller uddannelse.

Jobkonsulententernes arbejde består udover medvirken til afklaring i forhold til arbejdsmarkedet at medvirke til etablering af afklarende virksomhedspraktikker, jobtræning og ordinær beskæftigelse.

 

PR for Job- og Vejledningsbutikken

Job- og Vejledningsbutikken har udarbejdet en folder på flere forskellige sprog. Folderen fortæller om den service, som butikken kan give om arbejdsmarkedet, uddannelse, kurser samt mulighederne for jobsøgning m.v.

Folderen er uddelt i boligblokkene i Vollsmose-Firkanten.

Erfaringerne viser, at uddelingen har en vis effekt, idet besøgstallene er højere efter uddelingen ligesom, der møder personer, som ikke tidligere er set i butikken.

Uddelingen fortsætter i det nye år med butikkens nye tiltag..

 

 

Vollsmose i forvandling

Sådan lyder overskriften på den hørings- og debatfase, som er sat er i gang for Vollsmose-Firkanten.

Job- og Vejledningsbutikken har deltaget i nogle af de debatmøder, der har været afholdt i Center Øst. Det, der især har butikkens interesse, er naturligvis diskussionerne om erhvervs- og beskæftigelsesplaner for Center Øst, boligområderne og den nærmeste omegn.

Job- og Vejledningsbutikken vil følge udviklingen meget nøje m.h.p. om der viser sig nye jobmuligheder.

 

Gennemgang af sager fra Lokalkontor Øst

Job- og Vejledningsbutikken går i den kommende tid i gang med at gennemgå en række sager, hvor kontanthjælpsmodtagere er registreret med ingen eller få problemer udover ledighed. Det er dog samtidig karakteristisk, at personerne har en ringe eller slet ingen erhvervserfaring samt ringe eller minimal uddannelse.

Formålet er at foretage en screening af gruppen og udvælge de personer, hvor der umiddelbart er et arbejdsmarkedsperspektiv. For denne gruppe vil der blive foretaget et intenst forløb med hyppigt fremmøde i butikken.

 

Koordineret jobsøgning i lokalområdet

Job- og Vejledningsbutikken indleder et samarbejde med Formidlingsenheden, hvor det nærmere bliver aftalt, hvorledes vi kan skaffe flere ordinære jobs og jobtræningspladser i Vollsmoseområdet og nærmeste omegn..

 

Personalet tager på teambuildingskursus

Personalet i Job- og Vejledningsbutikken drager på 2 dages konference / teambuildingsseminar i uge 50 / 2002..

På seminaret skal personalets såvel personlige som faglige kompetencer drøftes i et fremadrettet perspektiv, således at der med afsæt heri kan ske en hensigtsmæssig arbejdsdeling og ressourceudnyttelse set i forhold til målene for butikken.

Personalet er sammensat af 2 personer fra AF og 4 personer fra Odense Kommune, og de repræsenterer som sådan to forskellige systemer med hver deres kultur. Det giver nogle forskellige indfaldsvinkler i det daglige arbejde ligesom hjælpemulighederne er forskellige afhængig af, om borgeren er på kontanthjælp eller dagpenge.

 

Dagligdagen i butikken

Butikken besøges dagligt af mellem 30 og 40 personer.

Der i gennemsnit mere dybtgående vejledning eller sagsbehandling med 7 personer dagligt.

Herudover er medarbejderne aktivt involveret i forskellige aktiviteter, herunder de projekter, som er beskrevet i nyhedsbrevet, samt foreningsarbejde.

Glædelig jul og godt nytår og tak for et godt samarbejde ønskes af

Anny, Arne, Birger, Enver, Erland og Steen

 

Her lidt succeshistorier som Job- og Vejledningsbutikken har deltaget i...

Søgte og fik job via Internettet

Jeg er i gang med at skrive speciale på Odense Universitet, men jeg har overskredet den normerede studietid, så nu kan jeg ikke længere få Statens Uddannelsesstøtte. Jeg var derfor på jagt efter et job, og da jeg bor i Vollsmoseområdet, gik jeg ind i Job- og Vejledningsbutikken. Her fik jeg hjælp til at søge job over internettet, og der kunne jeg se, at analyseinstituttet GfK søgte efter en interviewer. Problemet var så, at ansøgningen også skulle sendes via Internettet, men her fik jeg igen en god støtte af en medarbejder i Jobbutikken. Han hjalp mig at skrive ansøgningen og det tekniske, så den blev fremsendt, fortæller den 27-årige kvinde fra Vollsmose.

 

Somalier åbner egen frisørsalon

30-årig somalisk mand kontaktede Job- og Vejledningsbutikken for 3 - 4 måneder siden. Han var på det tidspunkt ansat på deltid i et rengøringsfirma, og hans hustru modtog supplerende kontanthjælp. Han ville imidlertid gerne starte selvstændig frisørforretning og ønskede råd og vejledning om, hvordan man kan startede selvstændig virksomhed.

En tmedarbejder i butikken tog herefter kontakt til dels ASE (Arbejdsløshedskassen for selvstændige erhvervsdrivende) og dels IværksætterFyn. Efter flere samtaler blev det aftalt, at pågældende skulle have et møde med en medarbejder fra IværksætterFyn.

Siden har butikken ikke haft kontakt med ham indtil slutningen af november måned, hvor medarbejderen møder ham i anden sammenhæng. Senere på dagen besøgte han butikken og takkede for den hjælp, han havde fået fra butikken.

 

Radio-TV-forretning i Center Øst får person i jobtræning.

Radio-TV-forretningen Expert retter henvendelse til Job- og Vejledningsbutikken, idet man gerne vil fastansætte en medarbejder fra lokalområdet og helst af anden etnisk herkomst end dansk efter forudgående jobtræning.

Butikkkens jobkonsulent kender en person fra projektet "Find et fag", som han ligeledes er tilknyttet som jobkonsulent. Det drejer sig om en 32-årig, gift, somalisk mand, som kunne tænke sig at arbejde inden for transport- eller butiksområdet. Han har faktisk skaffet sig 12 timers arbejde i Bilka, men det skønnes ikke at føre til varig selvforsørgelse. Han besøger Expert-forretningen samme dag, som det drøftes med ham, og dagen efter starter han i butikken.

Butikschefen er straks meget interesseret i at få ham ansat, og ved kontaktsamtalen giver han et godt indtryk.

 

Deltidsarbejde efter 10 år på kontanthjælp

41-årig dansk kvinde har været på kontanthjælp i de seneste 10 år. Hun er eneforsørger med 5 børn. Hun har rygproblemer.

Hun er henvist til Job- og Vejledningsbutikken med henblik på en forstærket indsats. Hun er interesseret i arbejde indenfor kontor- eller pædagogområdet.

Gennem samtaler i butikken bliver hun opmærksom på Odense kommunes Ledsageordning, og hun bliver endvidere skrevet op hos AF m.h.p. virkararbejde som pædagogmedhjælper. I første omgang bliver hun tilbudt vikararbejde, som dog ikke bliver til noget grundet pædagogstrejken.

Efterfølgende lykkedes det hende at blive ansat i Ledsageordningen. I første omgang 20 timer om ugen og med muligheder for yderligere beskæftigelse. Hun har fået sin 1. løn den 17. november og er dermed godt på vej til at blive selvforsørgende.

 

31-årig somalier fik læreplads hos Falck

Via Formidlingsenheden blev der i august fremskaffet læreplads hos Falck. Job- og Vejledningsbutikken gik herefter i samarbejde med Lokalkontor Øst i gang med at fremfinde egnede personer. Butikken kendte også nogle egnede personer.

Der blev herefter holdt samtaler med 9 - 10 personer, og det blev en 31-årige somalier, der fik lærepladsen.

Der blev i første omgang etableret 1 måneds virksomhedsrevalidering frem til start på uddannelsen d. 15. oktober 2002. Denne forløb udmærket, og han startede herefter på uddannelsen, hvor han får løn af Falck og er dermed selvforsørgende.

Job- og Vejledningsbutikken er et samarbejdsprojekt mellem AF-Fyn og Odense kommune med støtte fra Den Europæiske Socialfond.

Ansatte i Job- og Vejledningsbutikken...

Anny Christensen (AF) 6551 6395

Arne Jacobsen (OK) 6551 6391

Birger Markmann (OK) 6551 6392

Enver Dono (OK) 6551 6390

Erland Printz (AF) 6551 6394

Steen Kjær lokal (OK) 6551 6393

Hvis du vil have yderligere oplysninger om presse og nyheder, kan du kontakte...

Job- og Vejledningsbutikken, Birger Markmann
Center Øst, Butik 9, 5240 Odense NØ
Telefon: 65 51 63 92
E-mail... bmar@odense.dk


 
Telefon til Job- og Vejledningsbutikken... 65 51 63 90
Send e-mail til  edo@odense.dk med spørgsmål til Job- og Vejledningsbutikken..
Send e-mail til steen@odense.dk med spørgsmål eller kommentarer til Job- og vejledningsbutikkens websted.